Ficció
 
SITGES 44

Una de les accions que el festival d'aquest any vol ressaltar és la consolidació de la seva estructura en seccions que tan bon fruit han donat en la localització de targets de públic per segments en els últims anys. Amb una poderosa Secció Oficial Fantàstic amb dues branques competitives (Sitges 44 i Òrbita, antic Panorama en competició) i un Panorama fora de competició, Sitges es ramifica amb una molt potent Secció Noves Visions consagrant el fantàstic més arriscat, experimental i trencador, així com les habituals i molt populars seccions Casa Àsia, Anima’t, Midnight X-Treme, i a més a més de la ja clàssica Setmana de la Crítica, coneguda com Seven Chances.

Afegim aquest any un segell i marca del festival, Sitges Family, destinat a donar a conèixer als més petits el cinema fantàstic, d'animació i el fenomen audiovisual global, amb intenció d’educar la mirada en el futur espectador.

Continuem apostant per un mínim de visió retrospectiva, a través de les nostres populars armadures temàtiques que donen sentit a les edicions o per línies transversals de programació com són aquest any l'impacte de l'11 de setembre o la Intel·ligència Artificial. D'aquesta manera, el Festival afavoreix l'homenatge a figures històriques del gènere, tant en el consolidat camp de la direcció com en el dels actors propis del fantàstic o la reivindicació d'autors nacionals.

També reforcem el paper del curtmetratge, incorporant aquest format a Noves Visions i reafirmant la seva importància en la Secció Oficial o en Anima’t.

Destacar la rellevància en aquesta edició de la interactivitat amb premsa i públic a través d'un augment de postscreenings, classes magistrals i altres activitats (a les pròpies sales de projecció o en espais com el Sitges Fòrum – Sala Tramuntana o el nou Fòrum Espai FNAC) entorn als protagonistes, que complementen a les superades rodes de premsa, mantenint-les però, de forma justificada i no obligada.

Finalment subratllar l'interès del festival d'obrir-se a camps com el videojoc, el còmic, els nous suports de comunicació de masses o la televisió de gènere, posant des d'ara les bases que confirmen novetats en aquests camps en properes edicions, així com el d'ajudar a la recerca de talent internacional i la comercialització global del producte nacional, subratllant el paper de Catalunya com a potència mundial en la producció de cinema de gènere.

Per veure el llistat de convidats, clica aquí.
Per veure un avançament de la graella de premsa (del 6 al 9 d'octubre), clica aquí.


Jack Daniel's Sitges Zombie Walk - Divendres 14 d'octubre
La quarta edició de la marxa zombie començarà a les 20.30h a l'Edifici Miramar, amb la participació dels protagonistes de la pel·lícula Juan de los Muertos en el tret de sortida i recorrerà Sitges fins a finalitzar en el Passeig de la Ribera. Després de la marxa zombie se celebrarà una festa gratuïta a la platja (a partir de les 22h en el Passeig de la Ribera) amb l'actuació de Los Tiki Phantoms, presentats per FIB (Festival Internacional de Benicássim) i DJ Niño (The Pinker Tones). La festa continuarà al carrer 1r de maig, amb la participació dels locals de la zona i de Jack Daniel's. + info aquí

Nova Autoria
Segueix la col·laboració amb la SGAE, la Fundació Autor i de l'Institut Buñuel i les escoles de cinematografia de Catalunya. Nova Autoria té com a objectiu descobrir el nou talent i promoure els autors novells de la creació audiovisual, així com programar els millors treballs de final de carrera dels alumnes de les diverses escoles de cinema participants. + info aquí

SITGES 2011 farà entrega dels següents premis honorífics (+ info aquí):
Gran Premi Honorific
Bryan Singer – 11 octubre 20:30h abans d’Emergo
Màquina del Temps
Jaume Balagueró – 8 octubre 22:45h abans de Mientras Duermes
Michael Biehn – 7 octubre 18:00h abans de The Divide
Ching Siu Tung – 9 octubre 18:45h abans de The Sorcerer and the White Snake
Michael Ironside – 14 octubre 20:45h abans d’El Páramo
Barbara Steele – 15 octubre 19:45h Gala de Cloenda
Maria Honorífica
Bigas Luna – 6 octubre 19:45h Gala Inauguració
Josep Maria Casasús – 6 octubre 19:45h Gala Inauguració
Mar Targarona – 6 octubre 19:45h Gala Inauguració
Caroline Williams – 12 de octubre 18:45h abans d’Apollo 18
Gonzalo Suárez – 13 octubre 22:30h Gala Méliès
Pedro Olea – 14 de octubre 18:45h abans d’El Callejón
Premi Nosferatu
Luigi Cozzi – 8 de octubre 16:00h abans de Sint

El Jurat de SITGES 2011 estarà format per (+ info aquí):
Jurat Fantàstic
J.A. Bayona (Director)
Seng Wan Ryoo (Director)
Ashley Laurence (Actriu)
Quim Casas (Crític)
Lisa Marie (Actriu)
Jurat Noves Visions
Loris Omedes (Productor)
Javi Giner (Productor)
Anaïs Emery (Directora del Festival de Neuchatel)
Jurat Anima’t / Casa Asia
Carles Santamaría (Director Saló del Còmic)
Pil-Sung Yim (Director)
Jordi Ojeda (Professor UPC)
Jurat Méliès
Álex Aguilera (Crític)
Manlio Gomarasca (Crític)
Paco Cabezas (Director)
Jurat Brigadoon
Leticia Dolera (Actriu)
Adrián Cardona (Director)
Rafa Dengrà (Director)
Jurat Carnet Jove
Alberto Martín
Sergi Marí
David Vilaplana
Eric Antonell
Gerard Fossas
Jurat Nova Autoria
Arnau Bataller (Compositor)
Sílvia Munt (Directora i guionista)
Maria Ripoll (Directora, realitzadora i guionista)
Jurat de la Crítica
Desirée de Fez
Carlos Losilla
Beatriz Martínez

Sitges Fòrum
A Sitges les pel·lícules van més enllà de la pantalla i es complementen amb una sèrie de xerrades vinculades al festival. Debats sobre videojocs, una nova mirada sobre internet, la creació d’efectes visuals a l’abast de tothom, una increïble exposició sobre la intel·ligència artificial… Tot això i molt més serà present al Sitges Fòrum, on els amants del cinema podran gaudir de presentacions i màster class i dialogar amb els protagonistes que passejaran per SITGES 2011. Sitges Fòrum se desenvoluparà en dos espais: Sala Tramuntana i Espai Fnac. Entre les activitats programades destaquen Master Class d’A.I, Eva, Verbo o Extraterrestre; presentacions de les pròximes pel·lícules de J.A. Bayona o dels Germans Pastor; gravació del programa Cine Basura (Canal +); la presentació del llibre del festival, “Twilight Zone” o la taula de videojocs programada conjuntament amb Gamelab. A més, se celebraran trobades amb directors de pel·lícules de Secció Oficial Fantàstic i amb actors i actrius que rebran homenatge al festival.
Per veure la programació de la Sala Tramuntana, clica aquí.
Per baixar-te la programació de l'Espai Fnac, clica aquí.

Exposició “Artificial Intelligence: Dissenyant el Futur”
A l'edifici Miramar s'instal·larà una exposició entorn als treballs que Chris Baker, dissenyador gràfic, va composar amb Stanley Kubrick durant els anys en què es va gestar el projecte d’A.I. (Artificial Intelligence). Aquests treballs van ser la base del treball del director artístic Rick Carter, del creador d'efectes visuals Dennis Emmurallin i del propi Steven Spielberg a l'hora de concebre la versió cinematogràfica final de la història. Jan Harlan, productor executiu de la pel·lícula i el mateix Chris Baker estaran a Sitges per parlar del seu treball i presentar l'exposició. Cada dia, Edifici Miramar, entrada gratuïta.

Renfe Rodalies – Tren Fantàstic
Rodalies de Catalunya torna a programar el tren especial diari per a facilitar la tornada de SITGES - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El tren circularà tots els dies del 6 al 16 d’octubre amb sortida de Sitges a les 1.30 hores. Els viatgers d’aquest servei especial podran accedir amb un títol de transport vàlid d’acord amb la normativa d’aplicació a Rodalies de Catalunya. + info aquí

Activitats en el poble de Sitges
L'Ajuntament de Sitges portarà a terme diferents accions per apropar el Festival a la ciutadania de Sitges i crear sinergies, des de l'Ajuntament s'ha treballat conjuntament amb l'organització en activitats com la decoració del carrer 1r de maig, la dinamització de les escoles o la creació de Menús Fantàstics amb els restaurants col·laboradors.

Sitges Talent HUB
Sitges ha creat el concepte “SITGES TALENT HUB” per a la projecció internacional dels joves talents cinematogràfics, per això, el festival comptarà amb la presència de representants d’importants agències de representació d’actors i de directors en el mercat nord-americà.

Jornades Catalan Films & TV
Catalan Films & TV tornarà a organitzar una sèrie d'activitats en el marc del Festival el dia 10 d'octubre, amb la jornada “Internet i Europa: reptes i oportunitats per al nostre cinema”, i també una jornada de Videojocs, organitzada una vegada més amb Televisió de Catalunya, dividida en 2 grans blocs: “Videojoc i producció audiovisual” i “Multiplataformes com a nous models de negoci". + info aquí

Escoles de cinema
El Festival desenvoluparà col·laboracions amb centres educatius com la Universitat Ramon Llull, a través de conferències sobre el 11S; l’Escac, en la línia d'altres anys amb la programació de classes magistrals, o La Casa del Cine, amb qui presentaran el curs Sitges Factory. A més, destacar dos premis Maria Honorífica a Josep Maria Casasús, Doctor en Ciències de la Informació de la Universitat Pompeu Fabra (Premi a la Formació), i a Mar Targarona, del Taller de Guionistes de Rodar y Rodar (Premi a la Indústria Cinematogràfica Catalana). Tots dos premis es lliuraran en la Gala d'Inauguració.

Filmotech.com – La plataforma d’Egeda
EGEDA, a través d’EGEDA DIGITAL, crearà dins del seu portal FILMOTECH.COM una plataforma específica per al festival, VEOSITGES.CAT, una sala virtual on el jurat oficial, la premsa i la indústria disposaran de codis d'accés per al visionat d'algunes pel·lícules del festival. + info aquí

Filmoteca de Catalunya
El Festival i la Filmoteca de Catalunya programaran conjuntament un cicle dedicat al director Bigas Luna, qui rebrà la Maria Honorífica en la Inauguració, de mans d'Esteve Riambau (director de la Filmoteca).

Notícies anunciades:
Jack Daniel's Sitges Zombie Walk 2011 se celebrarà el divendres 14 d'octubre
BRIGADOON 2011. Luigi Cozzi, Jean Rollin i José María Oliveira
Nova Autoria. Amb els nous talents
L'esperada preqüela de The Thing clausurarà el Festival
Coppola, Kevin Smith i el duo Alexandre Bustillo i Julien Maury a secció Oficial Fantàstic
Bryan Singer, Gran Premi Honorífic de SITGES 2011
Descobreix els espots d'aquesta edició
Casa Asia: una especial atenció al cinema oriental
Noves Visions 2011: una selecció exquisida
SITGES 2011, una edició inspirada en la intel·ligència artificial
Eva, de Kike Maíllo, inaugurarà la 44 edició del Festival

PREMSA SITGES 2011 / premsa@sitgesfilmfestival.com
44 edició | 6-16 octubre 2011 | www.sitgesfilmfestival.com
+34 93 894 99 90 / C/ Joan Maragall, 36 (08870 Sitges, Barcelona)
logos

Organitza:
Sitges

Amb el suport de:
Amb el suport de

Patrocinen:

3D:

Col·labora:

TV Oficial:

Venda d'entrades:
Melià El Periódico Gas Natural Fenosa Image Film TV3 ServiCaixa


Aquest correu electrònic és conforme a la legislació en vigor sobre el tractament de dades amb finalitats promocionals. Rep aquest correu per haver-se registrat al nostre lloc Web, en http://www.sitgesfilmfestival.com. De conformitat amb el disposat a l'article 22 de la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, així com en la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal, té dret a accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades dirigint-se per escrit a l'adreça electrònica o postal del responsable, la Fundació Privada Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, en 08870 Sitges, Edifici L'Escorxador, C/ Joan Maragall 36. o bé en festival@sitgesfilmfestival.com. Si desitja donar-se de baixa de la newsletter faci clic [UNSUBSCRIBE]
Ajuntament de Sitges ICIC Ministerio de Cultura Egeda Política Lingüística Facebook Twitter YouTube [USERTRACK]