<

Aquesta informació pertany a l'edició 2017. Properament, publicarem els continguts de Sitges 2018.

Espai Fnac

Divendres, 5 d’octubre de 2018

19h Presentació del llibre La cara quemada del diablo publicat per Ediciones Dédalo. Entrevista a l’autor Julián Sánchez Caramazana a càrrec de Ignacio J. Borraz.

 

Dissabte, 6 d’octubre de 2018

12h Trobada amb Pablo Tébar, autor de la novel·la Nieve en Marte, guanyadora del Premio Minotauro, que presentarà el seu proper projecte a Netflix.

13h Trobada amb Sofía Rhei, autora de la novel·la Róndola, que impartirà una xerrada sobre la narrativa de gènere (ciència ficció i fantasia) i l’empoderament femení.

18h Presentació de Conan el Bárbaro Ed. Coleccionista dins del segell Collector’s Cut. (20th Century Fox i SD ediciones) amb la presència de l’actor Jack Taylor, de José Iriondo de 20th Centrury Fox Home Ent. España i de Mike Hostench, sotsdirector del Festival de Sitges.

19h Presentació del llibre Un mundo aparte de la col·lecció Filmografías Esenciales. Amb la presència de l’autor Raúl Cornejo i del coordinador de les publicacions, Jordi Sánchez-Navarro.

20h Presentació del llibre Cine Japonés, publicat per Cinestesia Editorial. Amb la presència de l’autor Miguel Herrero Herrero.

 

Diumenge, 7 d’octubre de 2018

12h Presentació de KNOX, projecte de còmic i de pel·lícula basada en una història de Paul Naschy. Amb la presència de Jack Taylor (actor) i part de l’equip.

13h Presentació del llibre Poyejali! de la col·lecció Filmografías Esenciales. Amb la presència de l’autora Ángeles Gómez i Jordi Sánchez-Navarro.

19h Presentació de les novetats de Reel One Entertainment, distribuidora de Blu-Ray i DVD, amb acord amb Universal Studios. Amb la presència del Víctor Sahun.

20h Presentació Novetats CineAsia 2018-2019: Saló del Manga de Bcn, Fancine-Málaga, cursos de cinema i, el més esperat, l’Anuari CineAsia Vol.3.

 

Dilluns, 8 d’octubre de 2018

18h Presentació de la col·lecció Minotauro games, assaigs i novel·les dedicats als videojocs: Uncharted, Sonic i Assassin’s Creed, entre d’altres. Amb la presència de Guillermo Tato.

19h Presentació dels llibres Historia de la ciencia ficción de James Cameron y Alien: Manual de supervivencia con realidad aumentada. Amb la presència de Jordi Ojeda.

 

Dimarts, 9 d’octubre de 2018

18h Trobada amb Greg Nicotero, especialista d’efectes especials, productor, actor i director de televisió (The Walking Dead).

19h Presentació de les novetats de Brigante Films que, a més de distribuir, prepara un nou pla docent, taules rodones i un seminari sobre l’obra de David Lynch.

 

Dimecres, 10 d’octubre de 2018

18h Presentació del llibre El cine de Charles Band Vol. 1, de Applehead Team, un repàs a la productora de cinema fantàstic Empire. Amb la presència de John Tones i Xavi Sánchez.

 

Dijous, 11 d’octubre de 2018

18h Presentació de les “12 hores de terror de Martorell”: 1ª edició d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Martorell.

19h Presentació del llibre Frankenstein anotado, edició i notas de Leslie S. Klinger, amb pròleg de Guillermo del Toro, publicat per Akal. Amb la presència de Jesús Alonso.

20h Trobada amb Marc Pastor, autor del llibre L’any de la plaga.

 

Divendres, 12 d’octubre de 2018

12h Presentació de la novel·la Sangrario, publicada per Applehead Team. Amb la presència de l’autor Andrés Abel i de l’il·lustrador, Mike Ratera.

13h Trobada amb Traci Lords, que signarà materials de A Tale of Two Sisters, film que protagonitza l’actriu nord-americana i que es projecta a Sitges 2018.

16h Presentació de la II edició del Festival Isla Calavera de Tenerife. Festival de cinema fantàstic que tindrà lloc del 19 al 25 de novembre de 2018. Amb la presència dels seus directors.

17h Presentació del llibre oficial del festival amb el títol Michelle de Soavi, Cineasta de lo macabro publicat per Hermenaute. Amb la presència dels seus autors.

18h Presentació Treballs Realitzats en el taller de garage Stories i Visyon. S’anunciarà el curtmetratge guanyador.

19h Presentació de la col·lecció Noche de lobos de l’editorial Applehead Team, amb els autors Octavio López Sanjuán, José Mellinas, Álvaro Ruiz Gauna i Sergio Colmenar.

 

Dissabte, 13 d’octubre de 2018

17h Presentació del llibre Generación Titanic: El libro del cine de los 90, publicat per Dolmen Editorial. Amb la presència de l’autor Juan Sanguino.

18h Presentació de la novel·la La biblia aria, publicada per TerraIgnota Ediciones. Amb la presència de l’autor Jordi Matamoros.

(Exposició) Homenatge a Pepe Carvalho

Artistes de prestigi recorden Manuel Vázquez Montalbán amb motiu del 15è aniversari de la seva mort. Hi participen figures com Jaume Plensa, Joan Pere Viladecans o Eduardo Arroyo.

Del 5 al 21 d'octubre a Can Rocamora (sala d’exposicions del Cau Ferrat i el Museu de Maricel). Dm a Dg, de 10 a 19h. Entrada: 10 euros (amb accés als museus).

(Exposició) Frankestein resuturado. 21 mirades inèdites sobre la criatura de Mary Shelley

La inauguració de l'exposició serà al Museu Maricel, el dia 6 d'octubre, a les 12 hores. Serà a càrrec d'Àngel Sala, director del festival, i Fernando Marías, creador del projecte.

Il·lustracions frankensteinianas realitzades per artistes que ‘re-imaginen’ la figura del mític personatge.

Del 5 al 14 d’octubre al Palau Maricel - Saló Blau (entrada Baluard Miquel Utrillo). Dl a Dv d’11 a 14h i de 17 a 19h. Ds, Dg i festius d’11 a 14h i de 17 a 19h. Entrada lliure.

Festa Climax

Divendres, 5 d'octubre a les 00.30h, Sweet Pacha (Port d'Aiguadolç)

Coincidint amb la presentació de Climax al Festival de Cinema, del director Gaspar Noé, Sweet Pacha organitza una festa amb la presència del director i el cos de ballarins i ballarines. Climax és el nou treball de Noé que torna amb un musical que també és un viatge a l’infern. Tanca a un grup de ballarins d’una companyia de dansa en un local on al llarg de la nit es desenvoluparà una rave plena de bogeria.

- Entrada pel·lícula+ entrada Sweet Pacha = 25 euros

- Amb entrada numerada + entrada Sweet Pacha = 27 euros

- Entrada cinema = 10 euros

- Entrada discoteca (amb una consumició) = 20 euros

- Ambientació i degustació de sangria gratuïta + photocall

Exposició escoles

Dibuixos realitzats pels nens de les escoles de Sitges amb temàtiques centrades en el Festival.

Del 4 al 14 d'octubre al Mercat Municipal de Sitges (Av. Artur Carbonell, 27). Dl a Ds de 8.30 a 14h i Dm, Dj i Dv de 17.30 a 20.30h. Dg i festius tancat. Entrada lliure.

(Exposició) Psycho-killers superstars. A bloody comic tribute

Coordinada pel cineasta, escriptor i expert en còmic Borja Crespo, l’exposició reuneix imatges que reten homenatge als pycho-killers més populars.

Del 4 al 14 d'octubre a la sortida de l’Auditori Melià Sitges.

(Exposició) La textura del crit

Pòsters originals italians de pel·lícules de terror espanyoles. Cartells de la col·lecció de Roberto D’Onofrio.

Del 4 al 14 d'octubre al Estudi Vidal (C/ D’en Bosc, 6). Dl a Dv d’11 a 14h i de 17 a 19h. Ds, Dg i festius d’11 a 14h i de 17 a 19h. Entrada lliure.

(Exposició) 2001 Destellos en la oscuirdad

Una mostra que s’atura en moments concrets del procés de producció del documental amb el mateix nom (que alterna animació 3D, 2D i stop motion) i els combina amb les reflexions de Kubrick que els van inspirar.

Del 4 al 14 d’octubre, a l'entrada de l'Auditori al Melià de Sitges.

(Exposició) Biblioteca Santiago Rusiñol

Amb motiu del Festival de Cinema de Sitges, la biblioteca organitza una exposició sobre el cinema fantàstic. A les vitrines de l’entrada s’exposaran llibres i pel·lícules relacionades amb aquest gènere cinematogràfic, juntament amb els programes anteriors del Festival.

Del 4 al 14 d'octubre, a l’entrada de la Biblioteca Santiago Rusiñol, al matins, de 10 a 14h. de dm a ds, i tardes de dl a dv,  de 15.30 a 20h. Entrada lliure.

(Exposició) Mil gritos en la noche (Mil crits a la nit)

Una exposició de Pedro Usabiaga amb una selecció de fotografies d’actors i actrius del cinema de gènere de les dècades dels 60 i 70.

Del 4 al 14 d'octubre, al Centre Cultural Miramar (primera planta). Dl a Dv de 10h a 19h. Ds, Dg i festius d’11 a 14h i de 16h a 19h. Entrada lliure.

(Concurs) Aparadors de Sitges

Torna el Concurs d'Aparadors de Sitges, patrocinat per Moritz. Els comerços tenen l'oportunitat d'engalanar el seu comerç i de viure com ningú el Festival per impregnar-se del millor cinema fantàstic i de terror.

BASES DEL CONCURS:

1. PARTICIPANTS

 Hi podran participar tots els establiments comercials del municipi de Sitges amb planta baixa que disposin d’un aparador.

2.  TEMA

El tema pot ser de qualsevol d'aquests dos àmbits individualment o conjuntament:

  • Cinema Fantàstic, Cinema de Ciència Ficció i Cinema de Terror
  • 2001: una odissea de l'espai

 3.  DURADA

 Del 4 al 14 d’octubre de 2018.

4.  JURAT

El Jurat estarà format per un membre de l’organització del Festival de Cinema, un representant municipal de Comerç, el patrocinador i un convidat del sector del disseny i la creativitat. Aquesta composició podrà modificar-se si ho exigeixen causes justificades. Les deliberacions del jurat seran secretes i inapel·lables. Igualment, si aquest ho cregués oportú, podrà declarar deserta la concessió d’algun premi.

5.  INSCRIPCIÓ

És gratuïta i ha de formalitzar-se a través de l’enviament d’un correu electrònic a activitats@sitgesfilmfestival.com en el que hi ha de constar:

•    Nom i adreça de l’establiment

•    Nom de la persona de contacte i telèfon mòbil.

 Data límit d’inscripció: 30 de setembre.

6.  PATROCINADOR

MORITZ, patrocinador del Festival, lliurarà una ampolla als participants com a obsequi de la marca. S’anima a tots els comerços que incorporin l’ampolla al disseny del seu aparador i que en pugin una fotografia a les xarxes socials amb el hashtag #moritz.

7.  L’APARADOR

L’organització proporcionarà a cada establiment participant un cartell que s’haurà de col·locar a l’aparador de manera ben visible amb la llegenda CONCURS  D’APARADORS  SITGES  2018  –  PATROCINA  MORITZ  i  on  hi constarà la informació perquè els vianants puguin consultar la participació al Facebook oficial del Festival.

L’aparador ha d’estar decorat, com a mínim, del 4 al 14 d’octubre. Al llarg dels primers dies un fotògraf de l’organització passarà a fotografiar els aparadors dels establiments participants.

A partir del 9 d’octubre l’organització penjarà al Facebook oficial del Festival les imatges de tots els establiments.

8.  PREMIS

El primer premi consistirà en un àpat tancat per a dues persones a la fàbrica MORITZ, més 2 entrades per a la pel·lícula de cloenda del Festival, que tindrà lloc a l'Auditori de l'Hotel Meliá Sitges el dia 13 d'octubre, 4 entrades per projeccions segons disponibilitat marxandatge del Festival, més un obsequi del patrocinador.

El segon premi consistirà en un sopar per a dues persones al Bar Cable, 4 entrades per projeccions segons disponibilitat, marxandatge del Festival, més un obsequi del patrocinador.

El tercer premi consistirà en 4 entrades per projeccions segons disponibilitat, marxandatge del Festival, més un obsequi del patrocinador.

Els premis en cap cas podran ser objecte de canvi, alteració o compensació a petició del guanyador. Els premis són vàlids per als comerços que, havent resultat  guanyadors,  a  més  compleixin  tots  els  requisits  continguts  a  les presents Bases.

9.  ANUNCI DELS GUANYADORS

Sitges   2018   Festival  Internacional   de  Cinema   Fantàstic  de   Catalunya anunciarà el resultat del concurs el dilluns dia 8 d’octubre i ho notificarà als guanyadors a través de correu electrònic i ho publicarà al Facebook oficial del Festival. Per la seva banda, els guardonats hauran de confirmar l'acceptació del premi tot responent el correu del Festival.

En el cas que els  guanyadors  no  acceptin el premi, no el recullin o no compleixin amb l'establert a les presents bases, el premi s’atorgarà al següent participant classificat amb més vots.

10. RESERVES I LIMITACIONS

Les dades facilitades pels locals participants hauran de ser-ho de forma veraç. Qualsevol comunicació falsa de dades donarà dret als organitzadors del present CONCURS a desqualificar el guanyador per participar i poder disposar, si s’escau, del corresponent premi.

Sitges 2018 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya queda eximit de qualsevol responsabilitat en el supòsit d'existir algun error en la captura o transcripció de les dades facilitades pels propis establiments que impedís la seva identificació.

Sitges 2018 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya podrà sol·licitar als premiats una documentació vàlida per verificar la seva identitat.

(Exposició) Slasher

 

Selecció de cartells originals dels films més representatius del gènere slasher. A partir de la cinta seminal Bahía de sangre (1971) de Mario Bava, la mostra transita pels seus dos títols capitals, Halloween (1978) de John Carpenter, i Viernes 13 (1980) de Sean S. Cunningham, a l'obscura y sublim Maniac (1980) de Willian Lustig, fins arriba a les descendències italianes i espanyoles, Mil gritos tiene la noche (Juan Piquer Simón, 1982) o Aquarius (Michele Soavi, 1987).

 

Del 4 al 14 d'octubre, al Centre Cultural Miramar (primera planta). Dl a Dv de 10h a 19h. Ds, Dg i festius d’11 a 14h i de 16h a 19h. Entrada lliure.

(Concurs) Troba el Monòlit

Durant els dies previs al Festival el departament de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el departament d'activitats del Festival de Cinema posen en marxa el concurs TROBA EL MONÒLIT.

Es repartiran 5.000 butlletes, que es podran trobar als principals punts d’informació, com l'Oficina d’Atenció Ciutadana, Oficina Festival de Cinema, Mercat Municipal, etc., amb les quals els infants hauran de trobar de l’1 al 12 d’octubre una reproducció del monòlit de la pel·lícula 2001: una Odissea de l’espai a l’aparador dels comerços participants. Per tal de verificar que l’infant ha descobert efectivament el monòlit a l’aparador caldrà que l’establiment segelli la butlleta. Un cop aquesta butlleta està completada amb 20 segells de comerços diferents, el nen o nena la dipositarà en una urna instal·lada al Mercat Municipal. La gimcana finalitza el divendres dia 12 d’octubre, a les 11:00, en el moment que es farà el sorteig per identificar els 5 guanyadors.

Normes bàsiques

Cal col·locar el monòlit a l’aparador però de manera que no sigui visible a primer cop d’ull.

El monòlit pot ser mogut de lloc durant la gimcana.

Només es pot segellar una sola butlleta per infant cada vegada. Un infant pot segellar més d’una butlleta però mai d’un sol cop.