Skip to main content

Los Angeles, Cinema Paradiso

Reading 1 min.

Share

Entre reunions amb agències, productors i talents, es pot apreciar una passió desbordant pel cinema a cada cantonada de Los Angeles, enorme ciutat, així com una gran competició dels estudis i plataformes per cridar l'atenció del públic arran dels propers llançaments. Així veiem a Godzilla i King Kong enfilats amb gegantines diorames al capdamunt de molts edificis de Hollywood Boulevard, façanes anunciant l'arribada de Damien a través de la preqüela 'The First Omen' o els Caçafantasmes d'ahir i avui disparant sobre legions d'espectres gelats des dels autobusos d'urbans, anunciant 'Ghosbusters: Frozen Empire'. Sense oblidar aquesta Estàtua de la Llibertat convertida en trinxera amb la que es presenta 'Civil War', d'Alex Garland, la pel·lícula d'A24 que apunta a competir amb les superproduccions dels estudis clàssics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los Angeles respira cinema no només per tot això o perquè de sobte et trobis amb els estudis d'Universal o Warner, sinó per l'actual regeneració de la proposta en pantalla gran, amb la reobertura de sales com la del Vista de Sunset, el Fine Arts de Wilshire Blvd (totes dues amb projecció en 70mm) o l'impressionant The Egyptian a Hollywood Blvd. Aquests espais espectaculars s'uneixen al New Beverly, El Capitán o altres sales amb programació de clàssics o films de culte, juntament amb imponents cinemes IMAX com l'històric Chinese Theater, on es podia gaudir aquests dies de 'Dune: Part Dos', amb un aforament gairebé complet en una sessió nocturna en dia laboral… i amb standing ovation al final per a l'esplèndida pel·lícula de Denis Villeneuve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cinema, del passat, actual, streaming o de culte a cada cantonada; sempre amb la possibilitat de poder-te portar a casa joies a Blu-ray/DVD a la mítica botiga Amoeba, ara situada a Hollywood Blvd. Los Angeles com l'autèntic Cinema Paradiso.

 

Ángel Sala

Share