Ventana Cinéfila

Finestra Cinèfila

Ens complau presentar-vos un any més, i en van tres ja, una de les nostres propostes més estimades, en què es materialitza la nostra confiança en la potència del cinema com a eina de coneixement: VENTANA CINÉFILA. Estem convençuts que una de les nostres tasques més importants com agents culturals passa per acompanyar els equips docents i apropar a les aules continguts rigorosos, personals i de qualitat, que aportin als alumnes elements de judici crític i una comprensió més profunda dels codis que operen a l'omnipresent cultura audiovisual contemporània.

Aquesta iniciativa pionera, que fins ara ha gaudit d'una sensacional acollida tant de lalumnat com de la comunitat educativa, es porta a cap amb la col·laboració de la plataforma digital Filmin i sumant forces i complicitats amb altres importants festivals del nostre país impulsors de l'aliança ProFestivales21: la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, el Festival de Màlaga, el Festival de Huelva i, com a novetat aquest any, també el Festival de Sitges.

La VENTANA CINÉFILA recull una cuidada selecció de 24 títols (entre llargmetratges i curtmetratges) d'autors europeus i llatinoamericans contemporanis que es fan ressò d'assumptes que apel·len a la realitat present de qualsevol alumne des de diferents enfocaments i plantejaments narratius, cosa que propicia un acostament actiu i transversal a múltiples matèries. Aquesta secció online, gratuïta i dissenyada expressament per als centres educatius, es desenvoluparà a través de Filmin i tots els centres que ho desitgin poden acollir-se, prèvia sol·licitud, a aquestes activitats des del 6 de octubre fins al 18 de novembre.

La proposta de VENTANA CINÉFILA inclou a més una sèrie de guies didàctiques sobre cadascun dels títols i programes a disposició dels docents per enriquir el debat a classe abans i després del visionat.

Inscripcions aquí