Skip to main content
Takashi Miike
Sitges Encounters

Takashi Miike

Takashi Miike, el prolífic director de cinema asiàtic, ha forjat un llegat a la indústria cinematogràfica que desafia les convencions i redefinix els límits del cinema contemporani. Nascut a Yao, Japó, el 1960, Miike ha captivat el món amb el seu enfocament audaç i multifacètic cap al setè art.

La seva filmografia abasta una impressionant varietat de gèneres, des del cinema de yakuza fins al terror sobrenatural i la comèdia negra, deixant una empremta inesborrable a cadascun d'ells. Amb una habilitat visual única i una narrativa sense concessions, Miike ha dirigit més de cent pel·lícules, cadascuna de les quals és un testimoni de la seva inquebrantable creativitat i la seva valentia per descobrir l'inexplorat, al món del cinema asiàtic.

Amb una carrera que abraça dècades, Takashi Miike continua desafiant les expectatives i deleitant els amants del cinema de tot el món amb la seva visió cinematogràfica única i en constant evolució. Entre les seves obres destaquen títols com Dead or Alive, Ichi, The Killer, Gozu, One Missed Call, Audition o 13 assassins.

Interlocutors:

  • Enrique Galcerán: Llicenciat en Direcció i Guió de Cinema, és membre fundador de CineAsia. Enrique forma part del Comitè de Programació del Festival de Cinema de Sitges i de Fancine de Màlaga.
  • Gloria Fernández: Llicenciada en Periodisme i sòcia fundadora de CineAsia, Gloria ha col·laborat en diverses publicacions i coordinat i escrit llibres, entre ells "Johnnie To: Redefining Auteur Cinema" per al Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.